Bemutatkozás

Tóth László - jelenleg a következő címkéket helyezhetem a nevem mellé: mentálhigiénés szakember, teológus.

Nagyváradon születtem, Kolozsváron jártam egyetemre, lelkészként szolgáltam, családgondozónak álltam, majd szerhasználó tinédzser fiúkkal dolgoztam évekig egy bentlakásos otthonban - 15 éve foglalkozom hivatásszerűen emberekkel.

Szerteágazó tapasztalataim higgadtságra tanítottak. Tudom, hogy nem kell mindig megijedni, ha dörög és villámlik és hogy nem az a bátor, aki nem fél. Tudom, hogy fontos megválogatni a barátainkat és berendezni a környezetünket; hogy fontos megválogatni a szavainkat, mert azokkal rendezzük be az életünket és a kapcsolatainkat.

Évek óta a Tévelygőkért Alapítvány és a Feldmár Intézet önkéntese vagyok. Fontos számomra ez a kapcsolat, legfőképp a légkör és az attitűd, amit ott tapasztalok. Az ítélkezésmentes levegőt szívva érzem, ahogy magam is szabadabban lélegzem.

Szeretlek, de nem engedem, hogy bánts! - életem egyik meghatározó mondata. Sokszor elvárják azok akiket szeretsz, hogy ennek árnyékában akár bánthassanak, meg is bánthassanak. Ha megvéded magad, a szereteted van megkérdőjelezve. Rendkívül izgalmas számomra, hogy miként védjem meg magam úgy, hogy ne bántsak mást, hogy hogyan kerüljek úgy kapcsolatba a másikkal, hogy közben ne sérüljünk meg.

Feldmár András. Köszönöm, hogy megismerhettelek, hogy bátorítottál és támogattál utamon.

Ha magamat egy etikai értékrend-tengelyre kellene állítanom, az a következő lenne: Szókratész - Arisztotelész - Sziddhárta - Jézus - Gandhi - Winnicott - Rogers - Laing - Feldmár

Személyes érdeklődési köröm a férfi-csoportok és a maszkulinitás a XXI. században.

A hozzám fordulók ítélkezésmentes környezetben kioktatás, diagnosztizálás és címkézés nélkül tárhatják fel problémáikat és kereshetnek kiutat életük labirintusából.

Tóth László mentálhigiénés szakember

Elérhetőségek

Írj üzenetet az alábbi mezőket kitöltve:

Kedves Laci!
A nevem
és az
e-mail címre várom válaszodat.
e-mail címre várom válaszodat.
Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségeim:

  • 1085 Budapest, Rigó utca 6.
  • +36 (30) 955 8365
Partner: