Piroska kérdése

A fiam 9 éves volt, amikor másodszor férjhez mentem és  Németországba költöztünk. Sajnos egymással és a tágabb családdal való folytonos problémák között nőtt fel. Korán elköltözött, de távolról is segítettük, diplomás, nyelveket beszélő informatikus lett. Egy másik országban kapott jó munkát, mi pedig hazaköltöztünk a férjemmel. 4. éve él magányosan, egyedül egy társbérlet kis szobájában. Nem tud kapcsolatot teremteni, egyre jobban befelé fordul. Többször évente jön haza, ekkor pánikrohamai is voltak, félek, hogy öngyilkos lesz. 1-2 pszichiáternél volt, többet nem megy. Gyökértelen, pedig itt egy kis lakásba költözhetne.  Hogy tudom kihúzni a gödörből? Köszönöm!

Laci válasza:

Kedves Piroska!
A fiad felnőtt és felelős az életéért, a jóllétéért, a boldogságáért. Nem mutathat rád, hogy azért szenvedek, mert az anyám nem jól nevelt fel. Felnőtt, csinálhat valamit, ami a vágya, amitől jól, vagy jobban érzi magát. És te nem vállalhatsz már felelősséget érte, mert nincs hatalmad az élete felett. Ha ott akarsz felelősséget vállalni, ahol nincs hatalmad, szorongani fogsz, ahogy az látszik is. Nem lehet megmenteni egyszerűen azért, mert senkit sem lehet, aki nem akarja.
Az jut eszembe, amikor olvaslak, hogy a probléma, amiért írsz lehet az, hogy lelkiismeretfurdalásod van, amiért a fiad “gyökértelen”, azt hiszed te tetted ezt vele, ezért meg kell mentsd.
Én azt gondolom, hogy ha mondanivalód van neki, akkor menj el hozzá és mondd el neki amit szeretnél. Beszélgessetek addig, amíg mindketten jobban lesztek. Ha kettesben nem megy, akkor kérjetek meg valakit, aki segít.
Sok sikert!
Laci

Te is kérdezni szeretnél? Bátorság!

Ha kérdezni szeretnél, nem kell mást tenned, csak kitölteni az alábbi mezőket, majd elküldeni nekem.

Hogyan szólíthatlak? E-mail címed: Mi a kérdésed?

Elfogadom az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót.

Tudomásul veszem és beleegyezek, hogy a kérdésem és az arra adott válasz megváltoztatott adatokkal közlésre kerüljön a honlapon.

Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségek

Írj üzenetet az alábbi mezőket kitöltve:

Kedves Laci!
A nevem
és az
e-mail címre várom válaszodat.
e-mail címre várom válaszodat.
Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségeim:

  • 1085 Budapest, Rigó utca 6.
  • +36 (30) 955 8365
Partner: