Andrea kérdése

Kedves László!

A fiam 14 éves. Nagyon tehetséges, okos és a magaviselete is kitűnő. Azonban néhány hete elkezdtem aggódni miatta, ugyanis a telefonjában meztelen fotókat találtam az egyik barátjáról, aki szintén fiú. Nagyon zaklatott lettem és az üzeneteit is elkezdtem ellenőrizni, ami alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a fiam a férfiakhoz vonzódik. Próbáltam vele beszélgetni lányokról, párkapcsolatról, de elterelte a témát. Apai segítségre nem számíthatok, mert a volt férjem külföldön él és nagyon ritkán beszélnek egymással.

Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted hogyan kezdjek el erről beszélgetni vele? Mi segíthet nekem és neki az elfogadásban, feldolgozásban, kommunikációban?

Köszönettel,
Andrea

Laci válasza:

Kedves Andrea!

A tinédzserek ebben az életkorban gyakran összezavarodnak, keresik az identitásukat, nyitottak az újra, nem mellesleg sok mindent megtesznek, amiről azt érzik, hogy tiltva lenne nekik. Ez nem jelent feltétlen elköteleződést egyik vagy másik nem mellett, inkább tapasztalatszerzést, a kíváncsiság kielégítését. Ott ahol falakba, korlátba, vagy tiltásba ütköznek rögtön erőre kap az ún. ellenakarat, a csakazértis, a nekemnemondjamegsenki.

Konkrétan a kérdésedre válaszolva, a véleményemre voltál kíváncsi, tessék: szerintem ha beszélgetni szeretnél a fiaddal erről a témáról, legyél érdeklődő, nyitott és befogadó. Ne feledkezz meg arról, hogy ő a gyermeked, aki igényt tart a feltétel nélküli szeretetedre. Hamarosan nem lesz közöd ahhoz, hogy kivel bújik egy ágyba, ezt a kevés időt, amit még egy fedél alatt töltötök eltölthetitek egymást támogatva, erősítve, a bizalom és a szeretet kötelékében. Talán ami ebben a témában a legfontosabb: az, hogy melyik nemhez vonzódik nem a te szülői felelősséged.

Szeretettel üdvözöllek,
Laci

Te is kérdezni szeretnél? Bátorság!

Ha kérdezni szeretnél, nem kell mást tenned, csak kitölteni az alábbi mezőket, majd elküldeni nekem.

Hogyan szólíthatlak? E-mail címed: Mi a kérdésed?

Elfogadom az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót.

Tudomásul veszem és beleegyezek, hogy a kérdésem és az arra adott válasz megváltoztatott adatokkal közlésre kerüljön a honlapon.

Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségek

Írj üzenetet az alábbi mezőket kitöltve:

Kedves Laci!
A nevem
és az
e-mail címre várom válaszodat.
e-mail címre várom válaszodat.
Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségeim:

  • 1085 Budapest, Rigó utca 6.
  • +36 (30) 955 8365
Partner: