Árpád kérdése

Kedves Laci!

A feleségemmel lassan 3 éve vagyunk házasok, mindketten 35 évesek vagyunk, gyermekünk nincs. Ő korábban egyszer már volt férjnél, nekem pedig volt két hosszabb, 4-5 éves párkapcsolatom. A házasságunk első két évében nagyjából minden rendben ment, viszont az utóbbi időben olyan érzésem van, mintha lenne valaki más az életében. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mielőtt megismert engem köztudott volt, hogy elég kicsapongó életet élt.

Az elmúlt pár hónapban egyre rendszeresebben jár el esténként, állítása szerint a barátnőivel találkozik, ilyenkor telefonon se nagyon tudom elérni. A viselkedése is megváltozott, mintha egyre inkább elhidegülne tőlem, a közeledéseimet rendre elutasítja, általában a kimerültségére hivatkozva. Óvatosan próbáltam felhozni, hogy akkor töltsön több időt itthon velem, de ebből csak egy komolyabb veszekedés lett, mondván, hogy őt ne korlátozzam be. Sajnos nem tudom, hogyan tudnám ezt megbeszélni vele, meggyanúsítani pedig nem szeretném azzal, hogy biztosan megcsal, illetve a személyes terében (pl. a telefonjában, számítógépében) sem szeretnék kutakodni.

Mit javasolsz, mit lehet ilyenkor tenni? Válaszodat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Árpád

Laci válasza:

Kedves Árpád!

Azt gondolom, ha valamit érzel, azt jobb minél hamarabb megfogalmazni, hiszen ha nem teszed, csak nőni fog a feszültség benned, köztetek. Hogy miként fogalmazod meg azt, ami bánt vagy zavar, azt nem árt átgondolni - ha jól érzem ezen vívódsz.

Jó ha sikerül egy olyan bizalmas és biztonságos légkörben beszélgetést kezdeni, amiben mindenki elmondhatja érzéseit, gondolatait.

Ha nem sikerül megbeszélnetek ezt, akkor kérhettek segítséget is - lehet, hogy egy harmadik személy társaságában, akiben mindketten megbíztok, könnyebben ki tudjátok bogozni, hogy mi van köztetek.

Laci

Te is kérdezni szeretnél? Bátorság!

Ha kérdezni szeretnél, nem kell mást tenned, csak kitölteni az alábbi mezőket, majd elküldeni nekem.

Hogyan szólíthatlak? E-mail címed: Mi a kérdésed?

Elfogadom az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót.

Tudomásul veszem és beleegyezek, hogy a kérdésem és az arra adott válasz megváltoztatott adatokkal közlésre kerüljön a honlapon.

Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségek

Írj üzenetet az alábbi mezőket kitöltve:

Kedves Laci!
A nevem
és az
e-mail címre várom válaszodat.
e-mail címre várom válaszodat.
Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségeim:

  • 1085 Budapest, Rigó utca 6.
  • +36 (30) 955 8365
Partner: