Margit kérdése

Egy éve volt egy viszonyom egy egyetemi tanárommal, kinek jegyese és gyereke volt. Elmondása szerint minden rendben volt/van a kapcsolatában, mégis viszonyt kezdeményezett velem. Nem tudom hogy keveredtem bele, de élveztem, ugyanakkor bűntudatom volt hisz mélységesen elítéltem az ilyen nőket előtte. A viszony lezárult, elvileg mindenki “sérülés“ nélkül megúszta. Azt hiszem magamban én is helyre tettem.
Kérdésem mégis az lenne hogy tényleg lehetséges hogy egy kapcsolatban minden jó mégis ennek ellenére viszonyt kezdeményez az illető, sőt utána ugyanúgy megy minden tovább mintha ez meg sem történt volna?!
Szerinted létezik a karma? És ezt vissza fogom kapni?

Laci válasza:

Kedves Margit!
A kérdésed először etikai és azután lehet pszichológiai.
Először azt lehet megnézni, hogy ki tett mit, kivel - mi az amit te tettél. Ha jól értem szövetkeztél egy tanároddal, hogy be tudja csapni a jegyesét. Hogy ő miért tette ezt, arra én vagy te nélküle nem tudunk rájönni, mint ahogy azt sem tudhatod sem te sem én, hogy milyen volt valójában a kapcsolata - ezt vagy elhiszed neki, vagy nem. Ha elhiszed neki, akkor a történetedben benne van a válasz - minden jó és viszonyt kezdeményezett, tehát történhet ilyen. Ha nem hiszed el, akkor szintén benne van a válasz - nem volt minden jó, azért kezdeményezett viszonyt. Így a kérdésed így utólag arról szól, hogy magad sem tudod, hogy higgy-e annak az embernek. Hát ha te nem tudod én honnan tudnám?
Hogy szerintem létezik-e karma, az irreleváns abból a szempontból, hogy valójában létezik-e, de a második kérdésed az, hogy azért, mert te részt vettél ebben, ennek következményeként te is lehetsz-e a becsapott fél. Szerintem nem - nem ennek következményeként. Lehetsz, mert bármelyikünk lehet - ez az igazság, de ez nem függ attól, hogy a múltban mit tettél. Megbízhatsz abban, aki melletted van, vagy nem - édesmindegy: amikor szeretnek és te engeded, hogy szeressenek, ki vagy szolgáltatva a másik szeretetének, ki vagy szolgáltatva a másik embernek.
A félelmed olyan, mint az, aki mindig mások háta mögött beszél azt gondolja, hogy az ő háta mögött is beszélnek - attól fél, amit ő maga is megtesz.

Te is kérdezni szeretnél? Bátorság!

Ha kérdezni szeretnél, nem kell mást tenned, csak kitölteni az alábbi mezőket, majd elküldeni nekem.

Hogyan szólíthatlak? E-mail címed: Mi a kérdésed?

Elfogadom az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót.

Tudomásul veszem és beleegyezek, hogy a kérdésem és az arra adott válasz megváltoztatott adatokkal közlésre kerüljön a honlapon.

Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségek

Írj üzenetet az alábbi mezőket kitöltve:

Kedves Laci!
A nevem
és az
e-mail címre várom válaszodat.
e-mail címre várom válaszodat.
Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségeim:

  • 1085 Budapest, Rigó utca 6.
  • +36 (30) 955 8365
Partner: