Sinrin-joku a FI Nyári Egyetemen

2018. április 25.

Idén is megrendezésre kerül a Feldmár Intézet Nyári Egyeteme melynek témája az Ellenállás. Én az alábbi meghívóval erdőfürdőzésre hívlak Benneteket. Nézzetek szét, szemezgessetek a többi workshopper közül, gyertek el, találkozzunk!

Laci

“Nincsenek többé csodák.
Valóban nincsenek? Mióta? Ma délután még léteztek, amikor bementem az erdőbe és a tomboló széltől védve, ragyogó, csodás napsütésben fürdőztem.”

Ralph Waldo Emerson

Abból az alapvetésből indulunk ki, hogy az elmúlt 5 millió év java részét az ember az erdőkben, de mindenképpen a természetben töltötte. Az utóbbi néhány generációnyi idő alatt távol kerültünk természetes közegünktől. Sok mindent lebetonoztunk, bekerítettünk, befedtünk, magunkra öltöttünk. A zsigereinkben azonban még ott él az igény a természettel való kapcsolódásra.
Japánban 1982-ben teremtették meg a sinrin-joku, az Erdőfürdőzés fogalmát. Azóta használják és kutatják, hogy az erdőben tett céltalan séta, amikor érzékelésünkre és tudatosságunkra nagyobb hangsúlyt helyezünk, milyen fiziológiai változásokhoz vezetnek. Azt találták, hogy lassul a szívverésünk, normalizálódik a pulzusunk, a vérnyomásunk és a nyálunkban található kortizol (stressz-hormon) szint is csökken.

Egy ilyen sétára hívlak most meg!
Hidd el, újszerű élmény lesz!


További aktualitások:

További aktualitások »

Elérhetőségek

Írj üzenetet az alábbi mezőket kitöltve:

Kedves Laci!
A nevem
és az
e-mail címre várom válaszodat.
e-mail címre várom válaszodat.
Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségeim:

  • 1085 Budapest, Rigó utca 6.
  • +36 (30) 955 8365
Partner: