Un Restaurant Spirituel - beszélgetések Győrben

2023. január 8.

"Vendéglő ez, ahogy mondani szoktam és szeretem, un restaurant spirituel, szellemi korcsma, ebben a nemben a világon az első, ahol nem levest és főzeléket és húst és tésztát szolgálnak ki, hanem szellemi táplálékot és italt" - Hamvas Béla: Karnevál

Megnézzük 2023-ban, Győrben, milyen is lenne/lehet un. restaurant spirituel, amikor ital mellett adunk valamit a spiritnek is, tápláljuk a szellemünket.

A rövidital angol megnevezése amúgy is spirit. Adja, hogy egy korcsmában legyen valami, ami a spirithez kapcsolódik.

Az estek állandó meghívottja Tóth László, a Feldmár Intézet ügyvezetője, mentálhigiénés szakember, teológus, talán pszichológus is.

Az est első órájában egy köteltlen beszélgetést hallgathattok a témában, amibe be is kapcsolódhattok saját kérdéseitekkel, meglátásotokkal.

Közben pedig elszürcsölhetitek a jegy mellé kapott Lima Spirit pálinkát (ez sörre, vagy borra is cserélhető).

A vendégek helyi arcok, úgymint: Kiss Tünde, a Győri Nemzeti Színház színésznője, logopédus, anyuka, feleség, nő, ember…

Szeret enni, olvasni, utazni/túrázni, nagyokat nevetni, beszélgetni.

A téma csak az, ami az utcán hever:

2023.01.11. Keresem a párom!

2023.03.08. Drog, alkohol, függőségek

2023.05.10. Szex (csak így röviden)

Jegyek:

https://www.limapubandhostel.hu/Feldmar-est-Keresem-a-parom

Helyszín:

Győr, Arany János u. 13.

/ Kisfaludy u. 08.

Keresem a párom!

"Én például 16 évesen tényleg azt gondoltam, hogy a nők irányítanak, a nőknél van a hatalom. A férfiaknak meg kell húzniuk magukat, és mindenféle trükköt kell bevetniük annak érdekében, hogy elnyerjék a nő kegyeit. Akkoriban igazán örültem volna, ha én lehettem volna a hős egy nő filmjében. Ha engedte volna, hogy én játsszam a férfifőszerepet. Ám amikor egyszer csak felébred az ember, akkor így szól magához: „Miért is kellene úgy megérkeznem minden randira, mintha szereplőválogatásra mennék valaki más mozifilmjéhez? Ha találkozok valakivel, akár én is lehetek az, aki a filmjéhez női főszereplőt keres.” Ez már teljesen más tudatállapot. Amikor aztán már mindkét oldalt megéltem, egyszer csak bevillant, hogy valójában egy társproducert kellene találnom. Egy olyan embert, akivel mi ketten olyan filmet szeretnénk készíteni, amilyen még nem volt azelőtt. Le kell mondanom a saját filmemről, a másiknak le kell mondania a saját filmjéről, és kettőnknek egy teljesen új filmet kell alkotnunk. Nos, ez egészen másfajta vállalkozás." - Feldmár AndrásTovábbi aktualitások:

További aktualitások »

Elérhetőségek

Írj üzenetet az alábbi mezőket kitöltve:

Kedves Laci!
A nevem
és az
e-mail címre várom válaszodat.
e-mail címre várom válaszodat.
Üzenet elküldése Sikeres küldés! Sajnos sikertelen

Elérhetőségeim:

  • 1085 Budapest, Rigó utca 6.
  • +36 (30) 955 8365
Partner: